Merijn Veen
Coach

Geboren op: 1 oktober 1996

 

Woonplaats: Haarlem

 

Professie: 
Sportkundige/ Leefstijl Coach, Aangepast Sporten

Hoelang skateboard je al, en hoe ben je begonnen?

Ik skateboard al zo’n 16 jaar en het begon eigenlijk toen ik een oud skateboard in de schuur vond en sindsdien weet ik niet anders.

Wat vind je leuk aan skateboarden?

De vrijheid die het geeft en de adrenaline als je een nieuwe trick land. Daarnaast heeft skateboarden mij op heel veel plekken in Europa gebracht en heb ik daardoor heel veel toffe mensen ontmoet.

Wat is je favoriete skateboard trick?

Frontside 50-50 180 out.

Wat voor leuke dingen heb je tot nu toe al gedaan met skateboarden?

Veel roadtrips gemaakt door heel Europa en veel toffe mensen daardoor ontmoet. In 2018 bijvoorbeeld een roadtrip van 3 weken naar de Balkan met 9 vrienden. Onder andere Servië en Kosovo hebben hele mooie herinneringen achtergelaten. Geweldige skatescene in die landen en de mensen waren ontzettend vriendelijk, zeker een aanrader!

Wat doe je bij SSA?

Op de eerste plaats een coach zijn maar het omvat veel meer dan dat. Ik probeer de deelnemers veel meer mee te geven dan alleen het leren van nieuwe tricks. Een stukje opvoeding zou je het kunnen noemen maar dat is eigenlijk niet het goede woord. Eigenlijk komt het er op neer dat ik iedereen in mijn lessen wil laten zien dat skateboarden veel meer is dan een fysieke bezigheid en dat je je er ook mentaal veel beter door kan gaan voelen!

Wat is je droom?

Lang leven en gezond blijven.

Wat wil je nog zeggen/wijze woorden?

Het leven is net als skateboarden, je moet blijven grinden.