Ruthy Fraterman
Hoofd Coach

Geboren op: 5-9-1978
Woonplaats: Amsterdam
Sponsors: Geen

 

Begonnen met skateboarden toen ik 42 werd, in september 2020

 

Professie:
Docent biologie en blij ei

Wat voor leuke dingen heb je tot nu toe gedaan:
Door het skateboarden heb ik heel veel nieuwe vrienden gekregen met wie ik nu regelmatig afspreek. Een belangrijk deel van hen ken ik dankzij Dorks on Decks, een groep van 30+ vrouwen die samen skateboarden, opgericht door mijn skatemaatje Cornely die ik weer ken van de maandagavondlessen bij SSA.
Ook skate ik graag met mijn gezin; mijn vriend en onze zoon zijn minstens zo fanatiek als ik.
Voor Women Skate the World / New Wave heb ik meerdere illustraties gemaakt voor evenementen die zij organiseren en ook heb ik een muurschildering mogen maken in het New Wave skatepark aan de Paasheuvelweg. Dat was heel erg vet om te doen en hoop dat soort klussen nog vaker te krijgen in de toekomst!
 
Wat doe je bij SSA:
Ik ben coach bij de jeugd en de 18/30+ lessen.
 
Wat vind je leuk aan skateboarden:
Skateboarden is ontzettend moeilijk en daardoor is de ‘beloning’ des te groter als je iets voor elkaar krijgt. Ik hou van die uitdaging, het geeft me een enorme drive.
Als je op je board staat denk je nergens anders meer aan; je maakt je hoofd leeg. Het enige wat nog telt is die ene trick landen en lol hebben met je vrienden. Skateboarden maakt me een evenwichtiger mens. Je versterkt er al je life-skills mee want het is letterlijk vallen en opstaan en leren omgaan met tegenslagen en ophouden jezelf te vergelijken met anderen. Tegelijkertijd is het genieten van alle kleine dingen zoals iets simpels als de wind in je haren voelen als je snelheid maakt, of het zien van die blik in de ogen van een medeskater als diegene een nieuwe trick landt en de gezamenlijke euforie die je dan deelt.
 
Wat is je droom:
Heel veel mensen enthousiasmeren voor het skaten, als een pro leren bowl rijden en een BS Smith grind leren, en nog steeds kunnen skaten als ik 90 jaar oud ben.
 
Hoe wil je die verwerkelijken:
Mijn vrolijke zelf blijven en verder oefenen, oefenen, oefenen!
 
Wat wil je zeggen tegen de kids:
Laat je niet tegenhouden als het moeilijk wordt! Dat betekent alleen dat je iets kan leren en door er toch voor te gaan ontwikkel je doorzettingsvermogen. Let’s go!